• Het Vlaams Vredesinstituut is een onafhankelijk instituut
  voor vredesonderzoek bij het Vlaams Parlement.

In de kijker

 • Voorstelling Jaarverslag 2016

  Het Vlaams Vredesinstituut nodigt u uit op de voorstelling van zijn Jaarverslag 2016, op donderdag 20 april 2017 van 12:15 tot 14:30 uur. Locatie is het Vlaams Parlement, zaal De Schelp. 

  Lees meer en schrijf u in

 • Vacature Office manager (deeltijds)

  Hou je van administratieve en organisatorische taken? Heb je drie jaar ervaring en een bachelordiploma?

  Stel je dan kandidaat voor de vacature van Office manager bij het Vredesinstituut. Het gaat om een halftijds contract van 1 jaar (verlengbaar), voor onmiddellijke indiensttreding.

  Bekijk de details en solliciteer

 • Wapenhandel & -gebruik

  Het Vredesinstituut onderzoekt de wetgeving en het beleid inzake buitenlandse wapenhandel en volgt in feiten en cijfers de wapenproductie en -handel in Vlaanderen. Daarbij leggen we vooral de nadruk op het eindgebruik van die goederen. Het instituut besteedt ook aandacht aan het beleid van de Europese Unie: de eengemaakte defensiemarkt en de Europese afspraken voor exportcontrole.

  Lees meer…
 • Omgaan met conflict en geweld in de samenleving

  Het stopzetten en vermijden van direct geweld in een samenleving is één ding, maar het omgaan met de wortels van conflicten gaat verder. Het instituut zoomt in op mogelijke bronnen van geweld en zoekt naar verklaringen. Daarnaast nemen we sociale processen onder de loep die de voorwaarden voor vrede beïnvloeden, zowel lokaal als internationaal.

  Lees meer…