Activiteiten

Titel:
'Conflict matters' conferentie in Londen
Wanneer:
09/11/2017 tot 10/11/2017

Omschrijving

Het Vlaams Vredesinstituut is co-organisator met de  Evensstichting voor de tweejaarlijkse Europese conferentie 'Conflict Matters', die dit jaar in Londen plaatsvindt op 9 en 10 november.

De conferentie Conflict Matters gaat in 2017 in op conflicthantering in het onderwijs. Wat is er nodig om in het onderwijs constructief om te gaan met maatschappelijke spanningen?
Hoe kan je in een verdeelde samenleving productief dialogeren? Hoe kan je conflicten omzetten in educatieve kansen? Er wordt gezocht naar strategie√ęn om betwistingen en confrontaties wel toe te laten maar ze om te zetten in inclusieve dialoog op voet van gelijkheid.
Daarnaast wordt nagedacht over de vraag hoe burgerschapseducatie iedereen kan helpen gelijkwaardige politieke burgers te worden. Daarbij is de balans tussen overleg en confrontatie belangrijk.

Onderzoeker Maarten Van Alstein van het Vredesinstituut modereert een sessies over controverse in de klas. Directeur Tomas Baum geeft een presentatie in de werkgroepsessie 'Talking for thinking: dialogic learning?'

Tijdens de conferentie wordt ook de Evens Prize for Peace Education uitgereikt. Tomas Baum is voorzitter van de jury . 

De conferentie richt zich tot opvoeders, leraren, studenten, onderzoekers, beleidsmensen en ouders. Zeker ook interessant voor wie nog niet vertrouwd is met instrumenten voor conflicthantering en regelmatig moet omgaan met maatschappelijke spanningen.