Activiteiten

Titel:
Elfnovemberlezing 2017 met Pankaj Mishra
Wanneer:
10/11/2017

Omschrijving

Hoofdgast op de Elfnovemberlezing  is dit jaar de invloedrijke Brits-Indiase  schrijver, journalist en essayist Pankaj Mishra met een lezing over 'The Great War - A View from Asia'. 

Voor het muzikale gedeelte hebben we de gerenommeerde Vlaamse gitarist Jan Depreter te gast.

De inschrijvingen zijn afgesloten. 

Over Pankaj Mishra:

Pankaj Mishra schreef romans, maar ook kritische analyses over moderniteit, imperialisme, geweld en de paradoxen van globalisering. Zijn recentste, veelbesproken werk is 'Tijd van woede' , waarin hij de geschiedenis van woede als politieke drijfveer beschrijft.

Over Jan Depreter:

Voor het muzikale gedeelte speelt gitarist Jan Depreter onder meer 'Nocturnal After John Dowland, Op. 70'. Een klassiek gitaarstuk dat in 1963 werd gecomponeerd door de Engelse componist Benjamin Britten. Het wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke werken die in de twintigste eeuw zijn geschreven voor de klassieke gitaar. Ook het Requiem van Armand Coeck (°1941), een componist uit Menen, staat op het programma. 

De Elfnovemberlezing een jaarlijkse mijlpaal voor het Vlaams Vredesinstituut. Ze vindt dit jaar plaats in het Vlaams Parlement (zaal De Schelp) in Brussel, op vrijdag 10 november.

Het programma

19.45 uur - Inleiding door Tomas Baum, directeur Vlaams Vredesinstituut

20.00 uur - Elfnovemberlezing door Pankaj Mishra: 'The Great War - A View from Asia'

20.30 uur– Gitaarconcert door Jan Depreter:

    • Wit ( Jan Depreter)
    • Nocturnal Op.70 - after John Dowland (Benjamin Britten)
    • Pavane pour une infante défunte (Maurice Ravel)
    • Requiem (Armand Coeck)

 21.00 uur – Receptie