Vacature directeur Vlaams Vredesinstituut

Omwille van het vertrek van de huidige directeur, kijken wij uit naar een nieuwe gedreven
directeur (m/v/x) met management en onderzoekservaring.

Directeur

Het Vlaams Vredesinstituut is een paraparlementaire instelling bij het Vlaams Parlement, in 2004 bij decreet opgericht. Het levert grondige analyses van vraagstukken in twee domeinen: wapenhandel en –gebruik, en omgaan met conflict en geweld in de samenleving. Het informeert en organiseert het debat op basis van onderzoek, en stuurt aan op maatregelen om vrede en geweldpreventie te bevorderen.

Als directeur bepaalt u samen met de Raad van Bestuur het algemeen beleid en de strategie van het instituut. U zorgt ervoor dat het Vredesinstituut vlot werkt, inhoudelijk sterk is, gekend is en gewaardeerd wordt. U staat in voor het dagelijks management. Daarbij geeft u leiding aan elf medewerkers, u coacht en begeleidt hen. U vertegenwoordigt het instituut naar het Vlaams Parlement toe, en communiceert extern over het werk van het instituut.

Uw profiel

U hebt een masterdiploma en ten minste vijf jaar nuttige beroepservaring. Ervaring met (project)management is een vereiste. De ideale kandidaat heeft tevens een uitgebreide kennis van onderzoek, beleid en regelgeving op het vlak van vrede, geweldpreventie, veiligheid. U hebt een visie op wat onderzoek voor beleid kan betekenen, en geeft blijk van inzicht in de politieke werkomgeving.

Aanbod

Het Vlaams Parlement benoemt de kandidaat voor een periode van zes jaar, eenmaal verlengbaar, met indiensttreding in maart 2019.

Het geïndexeerde bruto salaris voor een voltijdse betrekking bedraagt minimaal 78.592,50 euro bruto per jaar. U geniet ook een aantal sociale voordelen.

Sollicitatieprocedure

Solliciteren kan tot en met 13 januari 2019. Late kandidaatstellingen kunnen niet aanvaard worden.

Gedetailleerde info over de sollicitatieprocedure vindt u in het examenreglement op www.berenschot.be, of neem contact op met Diane Smets van Berenschot via vacaturevredesinstituut@berenschot.be of 02 777 06 45.